Novi Sad
27.07.2012.
08:59 > 07:41
Osnovni sud u Novom Sadu doneo je odluku da JP "Parking servis" mora da vrati automobil Emiru Jašareviću i njegovoj supruzi Gabrijeli Kečkeš koji je dve godine stajao u ograđenom prostoru tog preduzeća u Ulici Filipa Višnjića.
  • Kiza NS

    01.03.2013 08:52
    Nisu mi stavili kaznu na auto,a dobio sam na kucnu
    Parkirao sam vozilo u ul.Novosadskog Sajma kaznu nisam imao zaturenu na brisacu,ali mi je stigla na kucnu adresu ko tu koga jebe s oprostenjem,a ni na pamet mi nepada da im platim 900 din.Pa nek se sutaju u dupe.
  • Neša

    30.09.2012 23:07
    To što radi parking servis je običačn banditizam!
    Pre skoro dve godine odneli su mi vozilo sa prostora koji nije ni zelena površina niti je na tom mestu zabranjeno parkiranje, niti ugrožava prolaz pešaka. Platio sam im pet hiljada da bih digao kola ali nisam hteo da im potpišem. Posle su oni doneli kao neku odluku da sam kriv, tačnije policijski kao pravnik i skoro nakon dve godine mi šalju kojekakve takse da im i pored pet hiljada koje su mi banditi uzeli još platim. Novinar sam po zanimanju a imam i dobrog advokata pa ću da ih tužim i naravno tražiću odštetu! To je najobičniuji šljam!
  • Arsen

    24.08.2012 12:33
    Vase Pelagica
    Crni JEEP nikad ne skidate u Vase Pelagica? zasto? Sve ostale skidate? Za neke vaze zakoni i znakovi za neke nE? ODvratni ste.
  • Adam

    28.07.2012 19:07
    @Lule

    ne pripadam ni jednoj partiji, niti cu, jedino sto bih podrzao jeste pokret za gradjansku neposlusnot, a tebi, care, ako se placa svaka glupost koju ova ili ona vlast smisle, ti placaj.
    A da li mi verujes - nije me briga. To se desilo, mozes proveriti kod sefova u Parking servisu-bili su crveni ko bulke od besa, ali su auto morali da vrate.
  • Jablan

    27.07.2012 21:10
    Preduzece osnovano za otimacinu para narodu!
  • starac Fočo

    27.07.2012 20:50
    ..i to u ovom visokoograđenom i dobro kontrolisanom parkingu"

    Razgraditi parking, u skladu sa Evropa bez granica.
    A Emiru želim da ih odere milionski i da svi zaposleni osete to deranje na plati.
  • 27.07.2012 20:37
    Podbarcanin
    Dinara im ne dam,parking ne placam niti cu,kazne od policije pogotovo.. Kad budem imao posao ne bitno kakav pocecu da placam a dotle bolje mi je i u zatvoru ako treba,bar necu razmisljati dal cu sutra imati da jedem...
  • Kiki

    27.07.2012 19:55
    @G @za gdju Kovcin
    Pa sad jedino da i ja nosim mapu u kolima i ne gre[im u parkiranju kad su yeleni u pitanju.
    Hahaha koga da kupe kod Daltonke, Pashange i ostalih silikonskih lokala..to jedino pa da ih neko napuni olovom.
  • novosađanin

    27.07.2012 19:04
    komunalci
    Evo, neka komunalci naprave mali korak za njih, a veliki za nas obične građane. Ukloniti parkirane automubile sa puta i naravno džipove od MZ " S.Marinković" do mosta Duga, uključujući i parking za Bus koji prevoze Dunavske posetioce brodom, i crni Bentli naravno, a ne da okrećete leđa i gledate u tvrđavu dok se šećkate Kejom.
  • 27.07.2012 15:43
    L.O.P.I.N.E!!!
  • Za Gđu Kovcin

    27.07.2012 15:04
    a bogami i za komunalce(sumare)
    Molim vas da uklonite nekoliko vozila parkiranih na pesackom prelazu kod Daltonke, kao i dzip crne boje u ulici preko puta futoske pijace, kao i nekoloko audija parkiranih na platou kod Pashange. Kad to uradite svima koji vas pljuju u komentarima dacu po jedan minus, a vama cu se izvinuti do neba. Ako vam u poslu zatreba pomoc policije, oni stoje od svih ovih mesta udaljeni ne vise od 20 metara i zaustavljaju sirotinju, kojoj je u voznji pregorela sijalica, kako bi im uzeli poslednjih 5000 iz novcanika, a to sto sutra nece imati deci hleb da kupe, koga to uopste zanima.
  • G

    27.07.2012 14:31
    @@ G - da ostavim na stranu moguću raspravu da nesrbi nikako i ni u kom slučaju neće raditi to što kažete maherski rade Srbi, već će nesrpski dileri drogom momentalno priznavati počinjena dela, ne bih se baš složio sa ovim što ste naveli. Gradska samouprava nema pravo da propisuje kažnjavanje građana a što nije u važećem zakonu. Samouprave imaju pravo za propisivanje taksi i ostalih naknada, a ne za kažnjavanje - to je u ingerenciji republike, i novac od kazni se može slivati samo i jedino u republičku kasu a ne u kasu lokalne samouprave. Zbog ovoga ova kriminalna organizacija i pokušava da zamaže oči tako što tu "kaznu" u stvari nazivaju "doplatnom kartom", što je takođe protivzakonito po važećem zakonu o obligacionim odnosima. Da probam da vam navedem situaciju - odete lepo porodično 10. u mesecu na letovanje. Račun za komunalije vam stiže 2 dana kasnije na 7.000 dinara, nema ko da ga plati jer niste tu. Vi se vraćate sa letovanja onako odmorni i ozareni 22. u mesecu, i sačekuje vas račun od 7.000 dinara za komunalije, doplatni račun od 210.000 dinara jer račun niste platili do 20., i neko vam je pečatirao i onemogućio da uđete u svoj stan dok ne platite "dugovanja". Uveren sam da vi prvi, bili srbin ili ne ćete odmah veoma radosno platiti sve što se od vas traži. Dodatno, da vas sad ne podsećam da je gradska samouprava proglasila propis kojim se zabranjuje prodaja alkoholnih pića posle 23h što je naknadno oboreno na sudu, a što treba da vam kaže da to što samouprava nešto propiše nikako ne mora da znači da na to ima pravo, bez obzira na nacionalnost osoba koje su želele da kupe alkohol posle 23h.
  • 27.07.2012 14:09

    i vlasnici kola su bahati. Parkiraju gde stignu
    Jedino mi je žao što Parking servis ne stiže u sve delove grada. Pozvala bih sve koji komentarišu da se prošetaju Majevičkom ulicom. Pa da vide kola parkirana ispred Betanije i na jednoj strani puta. Živic koju je Gradsko zelenilo posadilo nema.
    A imaju parking sa dvorišne strane.
    Poslednjih mesec dana su se proredili, jer je reagovao parking servis, i sada samo oni najhrabriji parkiraju kola.
    Imam na parking mesta u ulicama gde ljudi žive i prinuđeni su da parkiraju i plaćaju pretplatne karte.
  • G

    27.07.2012 13:51
    @@ G - nije baš tako da su i jedni i drugi u pravu. U saobraćajnim zakonima nigde ne stoji da vozač mora da konsultuje geodetske mape pri zaustavljanju i parkiranju vozila kako bi potvrdio da ne staje na zelenu ili neku drugu površinu. Ako je na toj površini beton, onda je beton, a mapa može slobodno da kaže i da su tu zasađene jagode. Takvim pristupom otvaramo mogućnost za dve još besmislenije situacije: 1) parkiram se na obeleženo parking mesto, i ne platim ga. Oni me tuže da nisam platio parking, a ja im podnesem mapu da na toj površini ne postoji nikakav parking 2) parkiram se na obeleženo parking mesto, i platim ga. Parking servis mi ukloni vozilo jer sam se parkirao na mestu koje u mapi nije obeleženo kao parking. I dokle tako - hoćemo li se nadmudrivati do besvesti ili će parking SERVIS da postane zaista servis umesto što predstavlja organizovanu kriminalnu organizaciju?
  • @ G

    27.07.2012 13:46
    Srbi su pravi maheri za izvrdavanje svega i svacega sto je postalo nacionalnim sportom. Svaki put kada Srbin uradi nesto sto se ne sme uraditi nema sta nema da nece uraditi samo da tu kaznu za ucinjeni prekrsaj ne prikaze kao nezakonitu, neustavnu i ko zna sta jos. Tako ce i kaznjavanje zbog prolaska na crveno svetlo ili preticanja preko duple pune linije tvrditi da nije po Ustavu i zakonu. Kada Srbina uhvate sa kilom heroina na granicnom prelazu on ce tvrditi da to sto je otkriven u svercu nije po Ustavu i po zakonu. Po Ustavu svaka lokalna samouprava ima pravo da donese neki svoj propis i uredbu. Tako na primer i Novi Sad koji je u odnosu na Republiku Srbiju jedna vrsta samouprave ima pravo da donese niz lokalnih propisa koji ce vaziti samo na teritoriji grada i nisu obavezujuce za druge lokalne samouprave. Tako grad Novi Sad doneo propis o kaznjavanju i visini kazne za nepropisno parkiranje sto po Ustavu ima pravo kao lokalna samouprava. Taj propis nije u koliziji sa Ustavom. O odnosenju vozila paukom mozemo raspravljati. Nije u suprotnosti sa Ustavom odnosenje kao odnosenje, ali ne izdavanje vozila tj. njegova zaplena dok se kazna ne plati jeste protivno Ustavu. Dakle, vozilo sme da bude odneseno paukom, ali mora biti vraceno vlasniku kada se ovaj pojavi a sto se tice placanja Parking servisu isti moze poslati uplatnicu na kucnu adresu i dati rok za placenje. Ako se ne plati moze vlasnika vozila tuziti sudu.
  • T

    27.07.2012 13:32
    Nama su pre 5-6 godina odneli auto sa "zelene" zemljane povrsine. Otisli smo do njih, platili, pokupili auto... posle jednog vremena nama lepo stize tuzba od parking servisa da kazna nije placena. Opet lepo otisli da nam doticna osoba kaze da nama taj i taj dan auto nije odnesen... Mislim sta reci, onda sta sam ja platio ? A da ne pricam da sam posle te intervencije imao i problema sa homokinetickim zglobom i ostalim stvarcicama ...
  • @ G

    27.07.2012 13:31
    "u tim istim mapama, postoje "zelene površine" koje su odavno presvučene betonom"

    U pravu si, postoje takve povrsine. A kako su one nastale? Neko je tu drzao kafic pa je deo zelene povrsine presvukao betonom kako bi tu smestio nekoliko stolova i stolice. Posle nekog vremena kafic se zatvorio a betonska povrsina je ostala. Prodjes kolima i trazis mesto za parkiranje, vidis betonsku plocu i pomislis kako bi mogao bas tu da se parkiras. Parkiras se, izadjes iz kola i pogledas da kojim sucajem nisi tockom zakacio zelenu povrsinu. Ustanovis da je sve u redu, ne stojis na zelenoj povrsini i nema razloga da ti pauk nosi kola. Vratis se za dva tri sata a kola nema. Pomislis da ih je nako ukrao, pocnes da se nerviras a neko sa terase obliznje zgrade ti dobaci "odneo ti pauk kola". Sednes u taxi i odes do Filipa Visnjica da se bunis a zena za salterom ti kaze da je vozilo odneto jer je bilo parkirano na zelenoj povrsini. Onda krece svadja, uvrede, teske reci. Ti tvrdis jedno a oni drugo. Fora je u tome sto ste i ti i oni u pravu.
  • Marko

    27.07.2012 13:21
    Gorobari!!!! Sram ih bilo!!!
  • G

    27.07.2012 13:12
    @@ Kiki - u tim istim mapama, postoje "zelene površine" koje su odavno presvučene betonom, a nije normalno da se neko slepo držeći takvih mapa ukloni vozilo sa betonske površine i napiše da je uklonjena sa zelene površine iako na licu mesta vidi da to nije tako. Sledeći put kada vam neka mapa kaže da skrenete desno a desno je provalija, vi slobodno skrenite. Dodatno, u tom istom planu puno površina na kojima su iscrtane bele linije i pobodena tabla da se naplaćuje parking nisu ucrtane kao parking površine - šta ćemo sa time?
    @Anonimus - izuzetno mala razlika (skoro nepostojeća za neke) je ta što je u Britaniji i zapadnim zemljama to prema zakonu, a u Srbiji je to protivzakonito. U Srbiji je protivzakonito otuđivanje pokretne ili nepokretne imovine bez presude za to nadležnog suda, i to se priča završava. Parking servis na nalog nadležnog organa ima pravo da vozilo koje krši propise ili ugrožava saobraćaj ukloni, ali nema nikakvo pravo da odbije da ga vrati vlasniku.
  • Lule

    27.07.2012 13:06
    juče platio pauka :(
    @Adam
    Samo tebi je pre neki dan u sred suše auto odnesen iz "blata" a onda su tebi supermenu odma vratili auto i poljubili skute. Samo ti kad odeš u Parking servis "zoveš" policiju da dođe da napravi zapisnik umesto da isti napravi policija koja je kod njih u susednoj kancelariji do blagajne, ma daaaj. Kome se ti uopšte ovde obraćaš? U ime koje stranke i kojoj stranci? Odakle ti bre ideja da nas zamajavaš i poturaš priče o mrmotu i čokoladi.
    Iz toga napisanog zaključujem samo da si zlurad i da hoćeš ko zna šta da proizvedeš svojim izmišljotinama.
  • Galawix

    27.07.2012 13:03
    Hmmm...
    To mu dođe onda nekih dvadesetak automobila dnevno odnešenih zbog nepravilnog parkiranja? C, c, c... lenčuge jedne. Za 24 časa bi trebalo da ih odnesu dvesta dvadeset, a ne dvadeset.

    Posle tri meseca, ne bi više odnosili ni jedan, osim neobaveštenih turista. Stanovnici ovog grada bi znali da ne smeju da parkiraju nepropisno, inače ode autić.

    Bahate drugačije ne možeš naučiti osnovnom redu.
  • Lenka

    27.07.2012 13:02
    Parking servis krši zakon
    Prijatelj mi je dobio na sudu pravosnažnu presudu protiv Parking servisa, a vezano za odbijanje da plati kazne od po 1.000 dinara iz 2008. godine.
    Kazne su mu kačili na šoferšajbnu radnici ovog preduzeća.
    On je prihvatao da im da 25-30 dinara za svaki sat prekoračenja, ali ne i 1.000 dinara.
    Sud je utvrdio da su nezakonito u Parking servisu hteli da ga kazne.

    Ostaje da sada plati po presudi Parking servisu samo nekih 3.000 dinara za obračunate sate koje je prekoračio na prarkingu.

    Posle je Parking Servis hteo da naplati 50.000 sudskih troškova mom poznaniku, ali ovo ne može da dobije na Sudu iz prostog razloga, jer bi ovaj prihvatio da plati 20-30 dinara po satu prekoračenja, a ne 1050 dinara po prekoračenju, koliko je od njega nezakonito tražio da plati Parking servis.
    Sud smatra da ste krivi samo ako vam je Parking servis ponudio da platite cenu po satu prekoračenja puta broj sati, dakle bez 1050 dinara kazne, za svako prekoračenje, kako sada traži.

    Zato vam je moj savet da ne plaćate kazne već da obavzno uđete u sudski spor sa Parking servisom.
  • @ kiki

    27.07.2012 12:56
    Nema tu nikakve sacometrije. Sve je jasno kao dan. Zavod za izgradnju grada je tacno propisao sta je zelena povrsina i gde se one nalaze a iste je ucrtao u karte. Druga stvar je sto smo mi kao gradjani skloni da setamo po travi, da se na njoj parkiramo, da na nju istresamo sut kada renoviramo kupatilo... Vremeno takvim odnosom trava nestane, bude zatrpana, raskopana i nama to vise ne lici na zelenu povrsinu iako ona u kartama jos uvek postoji. Tako kada dodje pauk on se posavetuje sa tim kartama i ako na njoj pise da je zelena povrsina iako trave tu nema jer su je gradjani svojom nekulturom unistili on ce vozilo odneti. Tvoje je da tuzis Gradsko zelenilo jer su te neodrzavanjem zelene povrsine prevarili i navukli da pomislis da to nije zelena povrsina pa si se tu parkirao i vozilo ti bilo odneto. Dakle, onajko vozi pauk u kabini ima plan grada u koji su ucrtane zelene povrsine. Nema on sta da tu mudruje i filozofira.
  • 27.07.2012 12:48
    U Engleskoj takodje odnose vozila a kazne su izuzetno velike. Razlika izmedju njihovog i naseg Parking servisa je u tome sto u Engleskoj mozete kaznu da platite putem interneta i onda u roku od dva sata da preuzmete vozilo. Neverne Tome koje nikada nigde nisu putovale mogu da sure price kako pauk nigde vise ne postoji sem u Srbiji. Odnose kola i preko na tom demokratskom zapadu.

    Evo kako se oslobadjanje vozila u Engleskoj placa putem interneta http://www.london-wheelclamping.co.uk/payments/

  • anonimus

    27.07.2012 12:43
    ima pauk i za pauka
    Ukucajte na youtube ovo iz naslova.
  • @ DraganChe

    27.07.2012 12:41
    U toj Americi na koju se ti sada pozivas odnose automobile kao od sale. Razlog zasto ga vatrogasci ne odnesu kada je parkirano pored hidranda je logican. Dok oni pozovu pauka da odnese vozilo zgrada vec uveliko izgori. Zato silom pomere vozilo, odguraju ga rukama ili ga vezu za kamion i odvuku na drugi kraj ulice. Veoma cesto razbiju stakla i kroz kola provuku crevo. Prilikom intervencije vatrogasaca prisutna je i policija koja je zabelezila ceo slucaj parkiranog vozila pored hidranta pa vlasniku isporuci enormno visoku kaznu. Vozilo odvuku kada se za to stvore uslovi tj. cim se zavrsi gasenje pozara i kada pauk neometano moze da udje u ulicu. Pauk sluzba u Americi je u privatnim rukama i po vecim gradovima ima nekoliko agencija koja odvoze vozila zbog pogresnog parkiranja. Postoji minimalna cena odnosenja vozila i ni jedna agencija ne radi ispod te sume a slobodni su formirati cene iznad te sume tako da je odnosenje vozila jedne agencije i po dva tri puta skuplje nego kod neke druge. Vozila stavljaju u zicu i bez placanja nema oslobadjanja vozila a da neki vlasnik ne bi slucajno preskako ogradu i silom pokusao da odveze svoje vozilo parkingom se seta lik naoruzan puskom i puca na svakog ko neovlasteceno udje na taj prostor tako da vlasnik ne samo da moze da izgubi vozilo nego moze da izgubi i zivot. Vozila koja se do odredjenog roka ne podignu prodaju se na licitaciji i sve je po zakonu.
  • Adam

    27.07.2012 12:05
    zelena povrsina
    Meni je pauk neki dan odneo kola sa "zelene povrsine" tj.blata i kad sam otisao u Parking servis, zvao sam policiju da dodje i napravi zapisnik da su mi lopovi ukrali auto i nece da ga vrate dok ne dam pare. Nakon natezanja policije, sefa u Parking servisu i mene auto mi je vracen bez placanja na licu mesta vec uz pretnju tuzbom od strane sefa Parking servisa, a policajac mu je rekao da jedino policija po zakonu moze da uzima vozila za koja se sumnja da su kradena. Iz ovoga jedino zakljucujem da Parking servis radi po princiju "ako prodje, prodje" i tako zgrcu finu lovu. Pozivam na gradjansku neposlusnost!
  • Gluposti

    27.07.2012 11:52
    Ne želim da branim ni jedne ni druge al gde god sam bio po svetu a bio sam kojekuda. Postoji i pauk a postoji i naplata parkinga, doduše postoje i garaže. Ipak jedno niste u pravu nigde u belom svetu ne možete da uzmete kola ako ne platite. To je jednostavno tako, pitao sam na par mesta i ljudi su se čudili kad sam spominjao zakon i slično i rekli da se i kod njih plati pa preuzme auto. Ajde nek mi neko kaže gde to na svetu ima da ti pauk odnese auto i da ga ti uzmeš bez novaca ili bez garancije neke. Sa druge strana nedostatak garaža je sramota.
  • PetarP

    27.07.2012 11:43
    Jasarevic Emir-Keckes Gabrijela
    Kakve veze Jasarevic E. ima sa Devicem i autobuskom stanicom, Dinkicem i Nacionalnom stedionicom, zastupanjem Klinickog centra, Kosticem te ostalim grobarima naseg drustva.
  • 123

    27.07.2012 11:29
    Taj parking servis treba ukinuti ili ga ograniciti na strogi centar grada. Previse su se rasirili i poceli da terorisu narod sa parking mestima...
  • 27.07.2012 11:19
    bla bla
    EEEEEEE da je 60000e na godisnjem nivou pa ne bi se njima isplatilo to raditi :D
  • kiki

    27.07.2012 11:10
    zemljo otvori se...
    Kada je meni zeleni odneo kola, takodje nisam bila parkirana na travi, pitala sam gospoju na šalteru servisa šta je za njih zelena površina ?
    Ona je prosiktala preko šaltera: TRAVA, PESAK, ZEMLJA, ŠLJUNAK....znači sve ono gde im se može da vas pokupe !!!
    Š A C O M E T R I J A
  • Abadon

    27.07.2012 10:29
    banda
    Prvo, ja JESAM za to da se parking MORA placati i da tu reda mora biti. Medjutim, sta parking servis nudi za uzvrat za uplaceni novac? NISTA! Negde su samo ofarbali, a negde i nisu, parking prostor i zavrsen posao. Ajde molim te? Ocu da je moje vozilo zasticeno na parkingu koji placam. Ako nije zasticeno, sta onda placam? Plus, u pravu su ljudi za ovo sa kaznama. Ako vozilo zagradjuje drugho vozilo kojje propisno parkirano ili ometa saobracaj u bilo kom smislu, onda neka ga nosi pauk. U protivnom neka izvole napisati kaznu i dovi-djenja. Lako je uvoditi stadarde koji idu jednosmerno.
  • ja

    27.07.2012 10:24
    LOVA DO KROVA
    Od tolike love koju uzimaju, javno molim parking servis da izdvoje parsto eura za par kamiona kamena na platou Radnička 18.
    Obaveštavam parking servis da je plato na kom se redovno plaća parkiranje prepun rupa.
    Od divljanja - vrtenja pod ručnom na istom tom platou, noću ne može da se spava, a oblake prašine noću-danju nećemo pominjati. Auto mi je prljav svaki dan.Stan mi je pun prašine pošto živim iznad.
    Kad malo bolje razmislim,molim parking servis da ipak asfaltira taj plato.

    U nadi da cete mi molbu ispuniti...
    Srdačen pozdrav,
  • TV gledalac

    27.07.2012 10:06
    Ne znam zašto
    Ova idiotska bahatost me podseti na onu reklamu(za Komercijalnu banku): "Dok gospođa plati, ovaj model će da zastari"
  • 27.07.2012 10:05
    Pauk moze da ukloni nepravilno parkirano vozilo, ali nema pravo da ga zadrzava protiv volje vlasnika. Samo sud ima pravo da donese odluku da necija imovina bude privremeno ili trajno oduzeta.
    Zato svako kome parking servis ne vraca automobil, bez obzira da li je kazna placena ili nije, ima pravo da ih tuzi i trazi odstetu. Ako kazna, pak, nije placena, parking servis ima pravo da tuzi vlasnika vozila. Pa zivimo li u pravnoj drzavi ili na divljem zapadu?
  • miroslav

    27.07.2012 10:04
    moze se
    Mom drugaru su odneli, i posto je pravnik, kada j eotisao tamo i objasnio im sta su i kako uradili - odmah su mu vratili auto.
    Resenje bez potpisa na tom papiru o odnosenju auta.
    Znaju sta su napravili, i odmah mu dali kola bez pitanja - dakle samo treba biti uporan.
  • miki

    27.07.2012 09:55
    razbojnici
    Ovo je pljacka gradjana, udar po dzepu - pogotovo je sramota sto nesmeju da nose skuplja kola.
    Kako bilo - odnesu li moj a vidim pored neki skuplji koji nesmeju - necu odgovarati za postupke.
    Sramota!
  • DraganChe

    27.07.2012 09:52
    Banditizam i hajducija
    To sto radi Parking servis u Novom Sadu je cist banditizam i hajducija. Niko nema pravo da Vam otudji imovinu bez pravosnazne sudske presude. Jos u staroj SFRJ je na ustavnom sudu PAO zakon i policiji nije vise bilo dozvoljeno da postavlja tada popularne LISICE na tockove. S obzirom na to da vrednost oduzete (privremeno kako oni kazu) imovine daleko prevazilazi vrednost kazne ova praksa se sigurno kosi sa svim zakonima, pravilima i standardima civilizovanog drustva. Ovo je u neku ruku slicno situaciji kidnapovanja i iznudjivanja novca. Cak u SAD na ciju se praksu demokrate cesto pozivaju, ako parkirate pored hidranta i desi se pozar, vatrogasci ce Vam pomeriti kola (ako su dobro raspolozeni) ili razbiti staklo i spojiti crevo, vozilo niko nesme da Vam pipne, to je Vasa imovina.
  • 123

    27.07.2012 09:38
    haračlije su bile male mace
    ma vi ste obični razbojnici
  • EvoOvako

    27.07.2012 09:35
    ....
    cena jednog dana rentiranja je cca 30-ak evra puta 700 dana plus gubitak vrednosti vozila. Od srca želim da ODERU Parking servis!!!
  • šofer

    27.07.2012 09:31
    Parking servis SVAKI DAN KRSI USTAV!!!

    Ne moze pauk da odnese vozilo ukoliko prethodno nije napisana kazna od strane nadleznog lica za parkiranje otg vozila.
    Parking servis moze da ondese vozilo samo u slucaju da to vozilo stoji ispred nekog ulaza ili je zakrcilo skroz pescku stazu itd... u slucaju kao sto je primer ovde kod pozorista, gde dodju i nose vozila koja krise zakon o zabrani parkiranja, ali ne ugrozavaju prolaz pesacima i ostalim vozilima bez prethodno napisane kazne od strane sluzbenog lica, e u ovom slucaju KRSE ZAKON!!!

    Kazna se pise tek tamo u parking servisu kada donesu auto, uamju policajca koji pise kaznu iako on nije zatekao to vozilo pogresno parkirano...

    Dakle ko ce da odgovara za tu bahatost?!
    U ovom slucaju i radnici parking servia, a posebno treba da ogovara policajac!
  • miroslav

    27.07.2012 09:24
    sad znam ko ima para
    e konacno znam od koga da trazim pare sto mi je auto obijen na parkingu koji sam uredno platio... Kada vec toliko para zaradjuju mogu zaposliti i ljude koji bi se brinuli o automobilima na "njihovim" parking mestima, a ne samo one koji setaju i kucaj jesi li platio ili ne
  • LimanacNS

    27.07.2012 09:18
    Hehehehe
    To, počelo je! Sad da vidimo koliko još sporova će dobiti građani protiv čuvenog gradskog monopoliste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna